Fablab Hardenberg: Online Workshop Zonnecel


Datum
Plaats in agenda
Tijd
15:00 tot
Locatie
Online vanuit FabLab Hardenberg
Doelgroep

Jeugd 9 – 15 jaar (max. 12 deelnemers)

Omschrijving

Hoeveel weet jij eigenlijk over zonne-energie? De daken liggen tegenwoordig vol met zonnecellen, maar hoe werken die cellen eigenlijk en hoe worden ze gemaakt? Dat kun je bij ons ontdekken! Daag jezelf uit en bouw van losse elektronica onderdelen een zonnecel die een propeller kan aansturen. Als de zonnecel eenmaal gebouwd is, kunnen we lekker creatief bezig gaan! Want die propeller is natuurlijk best saai en kan wel wat kleur gebruiken! Tover de propeller om in een vliegtuig, een vogel, een Pokemon of een ander goed idee! Zin om met ons aan de slag te gaan? Geef je dan op!

Om aan deze workshop deel te kunnen nemen, heb je een workshopkit nodig. Wanneer de kits klaarliggen, krijg je een mailtje en kun je deze bij bibliotheek Hardenberg afhalen. Daarnaast heb je nog een aantal andere dingen nodig die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen:
- Schaar
- Kleine platkop schroevendraaier (bijvoorbeeld een spanningszoeker)

Omdat we nog niet in het FabLab zelf aan de slag kunnen, gaan we dat lekker online doen! Heb jij zin om onder begeleiding van een docent toffe technologische dingen te maken? Geef je dan op voor onze online workshops!

Aanmelden