Opening Maand van de Regio: Brede welvaart van de Regio Zuid- en Oost-Drenthe - met Floor Milikowski


Datum
Plaats in agenda
Tijd
16:00 tot
Locatie
Digitaal
Doelgroep

Geïnteresseerden in de brede welvaart en de Regio (Deal) Zuid- en Oost-Drenthe

Omschrijving

De Maand van de Regio Zuid- en Oost-Drenthe start met een powercollege van Floor Milikowski. Zij neemt ons mee vanuit historisch perspectief naar het nu. Vervolgens gaat ze met ons in gesprek over de brede welvaart, de kracht van de Regio en wat er allemaal gebeurt in onze Regio Deal. En over hoe meer focus van rijksbeleid maar bovenal onze regionale samenwerking en investering blijvend het verschil maken.

Floor Milikowski (1980) is sociaalgeograaf, journalist en auteur van o.a. het boek 'Een klein land met verre uithoeken' over de toenemende verschillen tussen kansarme en kansrijke regio's. Eerder dit jaar was zij te gast bij het tv-programma Buitenhof om te praten over regionale verschillen. Zij ging hierbij onder andere in op het regiobeleid vanuit de Rijksoverheid de afgelopen decennia. Hier noemde zij de Regio Deals nadrukkelijk als instrument om te blijven investeren in regionale samenwerking.

Programma

  • Welkom door Bert Bouwmeester, burgemeester gemeente Coevorden
  • Openingswoord Henk Jumelet, gedeputeerde provincie Drenthe en voorzitter stuurgroep Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
  • Deel 1: Floor Milikowski start en neemt ons mee vanuit historisch perspectief over het gebied maar ook investeringen van het Rijksbeleid in het verleden, regionale verschillen en ‘kijk` als sociaal geograaf naar het nu.
  • Deel 2: Panel gesprek: Floor Milikowski, Bothilde Buma (directeur-bestuurder Woonservice) en Henk Jumelet.
Aanmelden

Meld je hier aan

De link om de sessie bij te wonen, ontvangt u na aanmelding van ons in een separate mail.

Meer informatie