Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe


Zuid- en Oost-Drenthe is een prachtige en krachtige regio. Maar ook een gebied met diverse uitdagingen op het gebied van werken, wonen en welzijn. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe geeft ons de mogelijkheid om versneld een positieve ontwikkeling op gang te brengen.

In het eerste uitvoeringsprogramma gaan we met 24 heel diverse projecten van start en dragen we bij aan het verbeteren van de welvaart. In het programma werken we iedere dag met hart voor de regio. We willen samen leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen!

We zijn regiodenkers, grensontkenners en grensverleggers. We gaan slimmer en innovatiever samenwerken met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers, overheid en vele anderen. Samen bouwen we aan een sterke toekomst in één van de mooiste regio’s van Nederland. Een streek met vitale bedrijven, met voldoende en goed opgeleide werknemers. Waar het onderwijs goed aansluit op de arbeidsmarkt. Maar ook een gebied waar je betaalbaar kunt (blijven) wonen, een fijn thuis hebt, een omgeving waar je kunt genieten en jezelf kunt ontwikkelen. En waar je goede zorg krijgt als je dat nodig hebt.

Met hart voor de regio gaan we samen aan de slag!

Gemeente Aa en Hunze, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Emmen, gemeente Hardenberg, gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe en het ministerie van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit (LNV).