Digitale aftrap voor medewerkers Samen Doen Teams Vroegsignalering


Woensdag 31 maart gaven wethouders Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze en Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn de aftrap voor het project Vroegsignalering. Vanaf die datum gingen de medewerkers van de Samen Doen Teams van beide gemeenten van start om inwoners met betalingsachterstanden te helpen. Het gaat hierbij om betalingsachterstanden bij woningcorporaties, energiemaatschappijen, waterbedrijven en zorgverzekeraars. Deze zogenaamde signaalpartners lichten de gemeenten hierover in, zodat inwoners met financiële
problemen in een zo vroeg mogelijk stadium begeleiding kunnen krijgen. Een wijziging in de Wet op Gemeentelijke Schuldhulpverlening per 1 januari 2021 die gemeenten deze verplichting oplegt, ligt hieraan ten grondslag.


Samen Doen Teams

Het project Vroegsignalering is een gezamenlijk project van de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, die ieder met hun eigen Samen Doen Team werken. In deze teams zitten medewerkers van verschillende organisaties. In Borger-Odoorn van stichting Sociale teams
Borger-Odoorn, welzijnsorganisatie Andes en de Gemeentelijke Kredietbank. In Aa en Hunze van Impuls, Gemeentelijke Kredietbank, Attenta en Werkplein Drentsche Aa.


Ook voor kleine particuliere verhuurders

De gewijzigde wet is ook van toepassing op kleine particuliere verhuurders. Ook zij kunnen gegevens over betalingsachterstanden doorgeven, via het portaal achterstandenaanleveren.nl. Zo kunnen ook deze huurders met betalingsproblemen worden geholpen. De wethouders Lambert en Houwing wensen de medewerkers veel succes toe met dit project!