Flex HBO-V om voldoende zorgpersoneel in regio te behouden


Rtv Drenthe maakte een reportage over de flexibele hbo-verpleegkunde opleiding in de Gemeente Emmen. Meidina Oldenziel, manager P&O van Zorggroep Tangenborgh en Bram van der Graaf MBA, teamleider NHL Stenden Hogeschool Emmen vertellen over het belang van de opleiding voor de regio. Marja Lassche is verpleegkundige pijnbestrijding en palliatieve zorg bij het Scheper Ziekenhuis en volgt de opleiding. Zij vertelt over haar ervaring.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/168401/Hbo-verpleegkunde-in-Emmen-om-zorgmedewerkers-in-de-regio-te-houden-en-te-krijgen


De flexibele HBO-Verpleegkunde opleiding is in 2020 van start gegaan. Dankzij de kracht van regionale samenwerking kon deze opleiding op korte termijn gerealiseerd worden. Met als doel om voldoende gekwalificeerd zorgpersoneel in de regio te behouden. Bijzonder is dat de zorgprofessionals van Icare Verpleging & Verzorging, Zorggroep Tangenborgh en Treant Zorggroep die de deeltijdopleiding volgen niet alleen bij hun eigen werkgever, maar bij alle drie de organisaties ervaring op kunnen doen. Deze organisaties zijn een goed voorbeeld van het over hun eigen belangen heen kijken voor het aanpakken van een grotere opgave, namelijk de brede welvaart in de regio.