Kom jij ons team versterken?


Regio Zuid- en Oost-Drenthe, een samenwerkingsverband met hart voor de regio

Vol met ambities om de schoonheid van de Regio Zuid- en Oost-Drenthe te bewaren en haar zelfs nóg mooier te maken zijn we voor de periode van juni 2022 tot en met december 2023 op zoek naar:

Regisseur Welzijn (12 uur per week)

Ben je een ervaren en resultaatgerichte regisseur, die zich namens het samenwerkingsverband Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe weet te bewegen op het complexe speelveld tussen politiek, bestuurlijke en externe partners? Kan jouw natuurlijk leiderschap bijdragen aan het realiseren van de doelen van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe en specifiek op de pijler Welzijn? Ben je een slimme verbinder? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw functie

Je bent lid van het programmateam Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Het programmateam in zijn geheel zorgt voor de verbinding en cross-overs tussen de pijlers Wonen, Werken en Welzijn en stuurt op de twee overkoepelende een verbindende thema’s: verhogen brede welvaart en een lerende regio.

Als enthousiaste regisseur ben je degene die het ontwikkelteam van die pijler binnen de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe aanstuurt. Je stemt de verschillende activiteiten binnen de pijler inhoudelijk, procedureel, procesmatig en communicatief op elkaar af en houdt door middel van monitoring en programmatisch werken in de gaten of de doelstellingen worden behaald en stuurt bij waar nodig. Je hebt een stevig inhoudelijk netwerk en onderhoudt deze.
In deze functie ben je ook de eerste adviseur van de voorzitter van het vakbestuurlijk overleg van de pijler Welzijn.

Regio  Zuid- en Oost-Drenthe

Zuid- en Oost-Drenthe is een prachtige en krachtige regio. Maar ook een regio met diverse uitdagingen op het gebied van werken, wonen en welzijn. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe geeft de mogelijkheid om versneld een positieve ontwikkeling op gang te brengen. De gemeente Aa en Hunze, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Emmen, gemeente Hardenberg, gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe en het Rijk hebben de ambitie om de brede welvaart in het gebied te versterken. We willen samen leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen! We zijn regiodenkers, grensontkenners en grensverleggers. We werken samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers, overheid en vele anderen. Samen bouwen we aan een sterke toekomst in één van de mooiste regio’s van Nederland. Een mooie streek met vitale bedrijven, met voldoende en goed opgeleide werknemers. Waar het onderwijs goed aansluit op de arbeidsmarkt.

Maar ook een gebied waar je betaalbaar kunt (blijven) wonen, een fijn thuis hebt, een omgeving waar je kunt genieten en jezelf kunt ontwikkelen. En waar je goede zorg krijgt als je dat nodig hebt. Dit programma kenmerkt zich door een hoge mate aan maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en brede betrokkenheid van samenwerkingspartners op het terrein van werken, wonen en welzijn.

Jouw profiel

We vragen een stevige regisseur met zeer goed ontwikkelde sociale vaardigheden, een natuurlijke verbinder die zich makkelijk weet te bewegen binnen het politiek-bestuurlijke speelveld, met:

  • Een afgeronde hbo of wo-opleiding
  • Minimaal 3 jaar inhoudelijk ervaring op het gebied van welzijn
  • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring
  • Ruime ervaring met strategisch (net)werken in een politiek bestuurlijke organisatie
  • Ervaring met programmatisch werken

Jij bent

Je bent een uitstekende netwerker en kunt belangen afwegen binnen het complexe speelveld. Je bent een verbinder tussen de inhoud en het proces. Je weet mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Je kunt meebewegen zonder het einddoel uit het oog te verliezen en levert daarbij inhoudelijk kennis van het beleidsveld. Je bent resultaatgericht, besluitvaardig en weet door middel van effectieve overleg-/ communicatiestructuren de kwaliteit en voortgang van de pijler werken, wonen of welzijn te waarborgen. Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerken en beweegt je gemakkelijk in het politieke en bestuurlijke speelveld op gemeentelijk, provinciaal en Rijksniveau.

Wij bieden

De functie wordt gewaardeerd aan de hand van een indicatie conform CAR-UWO en Cao provinciale sector. Werken op ZZP-basis is ook mogelijk. Je werkt namens het samenwerkingsverband van de deelnemende partijen. De provincie Drenthe faciliteert de wervingsprocedure.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Merel Heidinga, programmasecretaris Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Je brief dient uiterlijk zondag 29 mei 2022 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 1 juni 2022 in ons werkgebied in de regio Zuid- en Oost-Drenthe.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.