Officiële opening FabLab Coevorden


Op woensdag 20 januari is de officiële aftrap van het FabLab Coevorden. Je kunt de opening live volgen via het YouTube kanaal https://youtu.be/lbZTYqhfOcc. Het Fablab in Coevorden is een van de projecten die onder de vlag van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand is gekomen. Het ontwikkelen van een bredere en sterkere basis voor techniekonderwijs voor de jeugd in de regio, is een van de thema’s binnen de pijler Werken van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Het is ontzettend belangrijk dat de hele keten van opleiding en bedrijfsleven naadloos op elkaar aansluit om technisch talent in de regio te houden.

Woensdag 20 januari om 15.30 zal wethouder Steven Stegen live het FabLab openen. Dit kan doordat de kinderen uit Coevorden de sleutelwoorden hebben gevonden met een escape room. Zij ontvangen een tegoedbon voor 1 workshop in 2021. Daarnaast is er 1 winnaar uitgeloot. Deze persoon krijgt tijdens de livestream live een trofee, gemaakt op één van de machines uit het FabLab.

Kom allemaal kijken! We hopen dat het FabLab gauw weer veilig activiteiten kan organiseren. Houd de agenda in de gaten op www.fablabcoevorden.nl.