Opening project Backpack


Samen met de leerlingen van de twee basisscholen in Valthermond is het project Backpack op een feestelijke manier geopend. Backpack is bedoeld om de jeugd uit Valthermond kennis te laten maken met verschillende vaardigheden die de weerbaarheid vergroten en een bijdrage levert aan talentontwikkeling. Veertig weken lang is er een aanbod met activiteiten, die in samenwerking met de jeugd wordt vormgegeven, op het gebied van sport, cultuur en ondernemen. Dit wordt gedaan samen met Combicoach Sport en Onderwijs, Cultuurcoach, Sociale Teams en Welzijnsorganisatie Andes.

Tijdens de opening op 3 september jl. waren de volleybalvereniging, BOA en wijkagent en een graffitiartiest aanwezig. De kinderen zijn opgesplitst in groepen en rouleerden langs de verschillende onderdelen. De kunstwerken die de kinderen met graffiti hebben gemaakt hangen inmiddels bij de scholen.

Voorafgaand aan de opening zijn een aantal kinderen met een grafisch vormgever bezig geweest om een logo te ontwerpen voor Backpack. Hier is één logo uitgekomen die is gedrukt op tasjes. Alle kinderen kregen bij de opening zo’n tas, nadat de eerste tas door de wethouder werd uitgereikt aan de ontwerpers. De certificaten die de kinderen ontvangen na deelname aan een activiteit kunnen ze verzamelen in de tas en wordt de ‘Backpack’ van de kinderen gevuld met kennis en ervaringen.

'Backpack' komt voort uit het project 'Expeditie De Monden' van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.