Oproep aan ondernemers uit de vrijetijdssector om met digitalisering aan de slag te gaan


Voor veel bedrijven uit de vrijetijdssector is het nog een grote stap om kansen van digitalisering te benutten. Vanuit de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe wordt het belang gezien om juist nu in te spelen op de digitale transitie voor een toekomstgerichte, effectieve en efficiënte vrijetijdssector. Daarom is besloten om een programma te ontwikkelen gericht op de digitale ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de vrijetijdssector. Inmiddels zijn in dit programma samen met ondernemers uit de vrijetijdsbranche een drietal online workshops ontwikkeld die de ondernemer verder helpen.

Meegaan in de digitale wereld is juist nu voor (familie) bedrijven in de vrijetijdssector van groot belang. Met bijvoorbeeld data-analyse weet men beter welke wensen potentiële klanten hebben en kan daar het aanbod op inrichten. Welke data zijn er al aanwezig in het bedrijf en op welke wijze kunnen deze data worden gebruikt om het bedrijf slimmer, sneller en efficiënter te maken?

De workshops worden gratis aangeboden door de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en de provincie Drenthe en in samenwerking met Hogeschool NHLStenden.

Ondernemers uit de vrijetijdssector uit bovengenoemde gemeenten kunnen informatie aanvragen door een e-mail te sturen naar digitalisering@zuidenoostdrenthe.nl. Men krijgt vervolgens een link naar een digitale scan doorgestuurd die doorlopen kan worden. Op basis van de resultaten van deze scan kan worden bepaald hoe ver de ondernemer al is in het digitaliseringsproces en welke workshop het meest geschikt is voor de ondernemer. De workshops worden gehouden in de periode november tot en met februari. Voor de ondernemers die na de workshops nog verder willen investeren in datascience zijn in samenwerking met Ik Ben Drents Ondernemer investeringsvouchers beschikbaar.

Zo zorgen we er met z’n allen voor dat de Vrijetijdseconomie in onze regio klaar is voor de toekomst!