Vindbaarheid, vraag en aanbod stimuleren regionale samenwerking


Eind 2021 is de Regiodatabank opgeleverd. Meer dan 60.000 bedrijven in Drenthe en Hardenberg zijn vindbaar op basis van talloze zoekopties. Dit maakt het voor bedrijven eenvoudiger om regionaal nieuwe klanten, partners en leveranciers te vinden. Het uiteindelijke doel van de Regiodatabank is, door samenwerking te stimuleren, de regio economisch te versterken.

De Regiodatabank is in eerste instantie gevuld met vrijelijk beschikbare data voor en over individuele bedrijven, met respect voor privacy, vertrouwelijkheid en transparantie. “Bedrijven kunnen hun profiel zelf aanvullen”, vertelt projectleider Pieter-Jan Snijders. “Daarmee worden ze nog beter vindbaar op hun producten, diensten en expertise en ze kunnen aangeven of ze openstaan voor samenwerking met onderwijs of bijvoorbeeld personeel zoeken.” Je kunt dus duidelijk aangeven wat je voor elkaar kunt betekenen en daarmee is de Regiodatabank veel meer dan een online bedrijvengids.

Projectleider Pieter-Jan Snijders van Regiodatabank

Bubbel

Ondernemers ervaren deze toegevoegde waarde van de Regiodatabank ook. Zoals een ondernemer aanhaalde: “Je vindt bedrijven die echt regionaal actief zijn. In Google-resultaten staan vaak bedrijven die helemaal niet in de regio werken.” Pieter-Jan vult aan: “Er zitten zoveel mooie bedrijven, gewoon om de hoek, maar dan moet je wel buiten je bubbel kijken en daar is de Regiodatabank uitermate geschikt voor.” En door aan te geven waar je naar op zoek bent of wat je te bieden hebt, is het ook eenvoudiger om kennis te delen of andere bedrijven te benaderen die op zoek zijn naar de oplossing voor eenzelfde probleem. Zo kunnen mooie samenwerkingen ontstaan.

Pieter-Jan: Kijk buiten je bubbel.

Aanvullen

Het vervolg van het project staat in het teken van het aanjagen en de doorontwikkeling van de Regiodatabank. Dat gebeurt op basis van regionale en sectorale wensen, nieuwe inzichten, gebruikerservaringen en de databehoefte van gebruikers. Pieter-Jan benadrukt hoe belangrijk het is om het profiel aan te vullen. “Na de lancering zagen we tientallen bedrijven zich registreren en hun profiel aanvullen. Nogmaals, hoe meer hoe beter, vandaar een oproep aan een ieder om bedrijven in de regio te stimuleren om mee te doen. Registreren kan eenvoudig en veilig, in een paar minuten.”

Meer informatie op:

https://regiodatabank.ikbendrentsondernemer.nl/

Video's over de Regiodatabank