Kom jij ons team versterken?


Regio Zuid- en Oost-Drenthe, een samenwerkingsverband met hart voor de regio

Vol met ambities om de schoonheid van de Regio Zuid- en Oost-Drenthe te bewaren en haar zelfs nóg mooier te maken zijn we voor de periode van juni 2022 tot en met december 2023 op zoek naar:

Regisseur Wonen (18 uur per week)

Ben je een ervaren en resultaatgerichte regisseur, die zich namens het samenwerkingsverband Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe weet te bewegen op het complexe speelveld tussen politiek, bestuurlijke en externe partners? Ben je diegene die naast goed coördineren, verbinden, overzicht houden ook graag inhoudelijk zelf aan de slag gaat op het domein Wonen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw functie

Als enthousiaste regisseur ben je degene die het ontwikkelteam Wonen binnen de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe aanstuurt. Je stemt de verschillende activiteiten binnen de pijler inhoudelijk, procedureel, procesmatig en communicatief op elkaar af en houdt door middel van monitoring en programmatisch werken in de gaten of de doelstellingen worden behaald en stuurt bij waar nodig. In deze functie ben je de eerste adviseur van de voorzitter van het bestuurlijk overleg van de pijler Wonen. Je bereidt de overleggen zowel ambtelijk als bestuurlijk voor. Je bent lid van het programmateam Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Het programmateam in zijn geheel zorgt voor de verbinding en cross-overs tussen de pijlers Wonen, Werken en Welzijn. De programmamanager is jouw opdrachtgever.

In de pijler Wonen hebben we in proeftuinen onderzocht hoe we woningeigenaren met een beperkte beurs kunnen ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun woning. De fase vanaf januari 2023 is gericht op het realiseren van de verduurzaming. Je werkt actief aan de uitvoering van het Regionaal Instrumentarium voor de hele regio waar de gemeente Emmen de penvoering verzorgt en bent daarmee de  verbinding tussen het ontwikkelteam als opdrachtgever en de inhoudelijke uitvoering van de projecten die Emmen als penvoerder onder haar hoede heeft. Je vervult daarin een coördinerende rol richting de projectleiders die worden ingezet om de verschillende inhoudelijke opgaven mede vorm te geven.

Regio Zuid- en Oost-Drenthe

Zuid- en Oost-Drenthe is een prachtige en krachtige regio. Maar ook een regio met diverse uitdagingen op het gebied van werken, wonen en welzijn. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe geeft de mogelijkheid om versneld een positieve ontwikkeling op gang te brengen. De gemeente Aa en Hunze, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Emmen, gemeente Hardenberg, gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe en het Rijk hebben de ambitie om de brede welvaart in het gebied te versterken. We willen samen leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen! We werken samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers, overheid en vele anderen. Samen bouwen we aan een sterke toekomst in één van de mooiste regio’s van Nederland. Een mooie streek met vitale bedrijven, met voldoende en goed opgeleide werknemers. Waar het onderwijs goed aansluit op de arbeidsmarkt.

Maar ook een gebied waar je betaalbaar kunt (blijven) wonen, een fijn thuis hebt, een omgeving waar je kunt genieten en jezelf kunt ontwikkelen. En waar je goede zorg krijgt als je dat nodig hebt. Dit programma kenmerkt zich door een hoge mate aan maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en brede betrokkenheid van samenwerkingspartners op het terrein van werken, wonen en welzijn.

Jouw profiel

We vragen een stevige regisseur met zeer goed ontwikkelde sociale vaardigheden, een natuurlijke verbinder die zich makkelijk weet te bewegen binnen het politiek-bestuurlijke speelveld, met:

• Een afgeronde hbo- of wo-opleiding
• Minimaal 3 jaar inhoudelijk ervaring op het gebied van Wonen
• 5 tot 10 jaar relevante werkervaring
• Ruime ervaring met strategisch (net)werken in een politiek bestuurlijke organisatie
• Ervaring met programmatisch werken

Jij bent

Je bent een uitstekende netwerker en kunt belangen afwegen binnen het complexe speelveld. Je bent een verbinder tussen de inhoud en het proces. Je weet mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Je kunt meebewegen zonder het einddoel uit het oog te verliezen en levert daarbij inhoudelijk kennis van het beleidsveld Wonen. Je bent resultaatgericht, besluitvaardig en weet door middel van effectieve overleg-/ communicatiestructuren de kwaliteit en voortgang van de pijler wonen te waarborgen. Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerken en beweegt je gemakkelijk in het politieke en bestuurlijke speelveld op gemeentelijk, provinciaal en Rijksniveau.

Wij bieden

De functie wordt gewaardeerd aan de hand van een indicatie conform CAR-UWO en Cao provinciale sector. Je blijft werkzaam vanuit de organisatie waar je een aanstelling hebt en wordt gedetacheerd. Een aanstelling op ZZP-basis is ook mogelijk. Je werkt namens het samenwerkingsverband van de deelnemende partijen. De provincie Drenthe faciliteert de wervingsprocedure.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Merel Heidinga, programmasecretaris Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl. Je brief dient uiterlijk zondag 30 oktober 2022 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagochtend 2 november 2022.

Deze vacature wordt zowel extern als intern opengesteld voor medewerkers van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Hardenberg, Hoogeveen, Emmen en de provincies Drenthe & Overijssel. Medewerkers die op dit moment in het programmateam Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe werkzaam zijn vanuit een andere organisatie mogen ook mee solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.