Praktische hulp bij digitalisering voor vrijetijdsondernemers in Zuidoost-Drenthe en Hardenberg


Het werk in vrijetijdsondernemingen makkelijker, sneller en slimmer maken door middel van digitalisering! Dat is het doel van Het Digitaal Buffet, dat op 11 oktober in het bijzijn van wethouder Bas Luinge van gemeente Aa en Hunze, werd gelanceerd. Het Digitaal Buffet is een gratis programma dat bestaat uit een keur aan ingrediënten waarmee ondernemers met digitalisering aan de slag kunnen. Door te digitaliseren kunnen ze de efficiëntie verhogen, tijd besparen en handwerk vervangen. Daarmee is het dus een belangrijk onderdeel van de oplossing voor het personeelstekort, waarmee vrijwel iedere vrijetijdsondernemer te maken heeft.

Overhandiging van XXL menukaart door adviseur vrijetijdseconomie Karl Pladdet van gemeente Aa en Hunze, aan wethouder Bas Luinge van gemeente Aa en Hunze.

Menukaart met hulpmiddelen

Tijdens de kick-off van Het Digitaal Buffet op 11 oktober maakte een groep ondernemers via verschillende workshops al uitgebreid kennis met de kansen en voordelen die digitalisering biedt. Wethouder Luinge ontving de eerste menukaart met daarop een groot aanbod aan hulpmiddelen voor ondernemers, variërend van 1-op-1-advies en praktische trainingen tot subsidieregelingen en inspirerende voorbeelden. ‘Digitalisering lijkt soms ‘ver van ons bed’ en ingewikkeld. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Met de handige ingrediënten van Het Digitaal Buffet kunnen ondernemers in de vrijetijdssector eenvoudig aan de slag met verdere digitalisering van hun bedrijf’, aldus Luinge.

Ontwikkeltraject op maat

Het Digitaal Buffet is een ontwikkeltraject op maat, met gegarandeerd resultaat. Na een adviesgesprek en een quickscan wordt de ondernemer gekoppeld aan de juiste specialisten en kan hij verder aan de slag. Er is voor 35 bedrijven budget beschikbaar voor inzet van experts. Voor ondernemers die extra willen investeren in bijvoorbeeld een robot, in VR-beleving of andere digitale technieken, zijn er verschillende opties om direct toe te passen of te testen op hun bedrijf. Ondernemers die deze unieke kansen willen benutten kunnen mailen naar digitalisering@zuidenoostdrenthe.nl of bellen met contactpersoon Anieke van Wijnen, 06-30998767. Meer informatie: www.hetdigitaalbuffet.nl en voor direct aanmelden: www.hetdigitaalbuffet.nl/aanmelden.

Het Digitaal Buffet wordt mogelijk gemaakt van uit de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe. Binnen deze deal werken de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, de provincies Drenthe en Overijssel iedere dag samen met het Rijk, met hart voor de regio. Daarnaast wordt samengewerkt met partners als Ik Ben Drents Ondernemer en Marketing Drenthe.